Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Вопросы и ответы

specru

On-line переводчик

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Chinese (Simplified) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизация



Подписка и рассылка

  на новости, рецепты
  и актуальные акции

Карта посетителей

Главная Готовим вместе Рецепты Масляна не за горами!

Тримайте підбірку млинців з різних видів борошна.

Млинці з вівсяного борошна
При переробці вівса всі його корисні властивості зберігаються і залишаються в борошні, тому воно є незамінним продуктом в кулінарії.
Млинці з вівсяного  борошна, виходять нітрохи не гірше пшеничних. До того ж вони низькокалорійні і є прекрасною альтернативою тих, хто дотримується правил здорового харчування, сидить на дієті або має протипоказання до вживання продуктів з глютеном.
Змішайте:
1½ склянки просіяного вівсяного борошна з
1 чайною ложкою цукру,
1½  чайної ложки розпушувача і з дрібкою солі.
В окремому посуді збийте:
2 яйця,
1 склянку молока і
2 столових ложки рослинного масла,  потім влийте рідку частину тіста в борошно і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
Випікайте млинці з невеликою кількостю олії  або на сухій сковороді. Головге щоб вона була добре розпечена.
Готові млинці можна начинити фруктовою начинкою, адже фрукти і сухофрукти прекрасно поєднуються з вівсянкою.
Млинці з цільнозернового борошна
З моменту, коли людина стала вирощувати злаки, першим  борошном, яку вона отримала, було цільнозернове борошно.
Популярність такого борошна, особливо серед тих, хто стежить за фігурою, веде вегетаріанський спосіб життя або просто сидить на дієті обумовлена ​​корисними її властивостями. Цільнозернове  борошно багате на клітковину, білки, жирні кислоти, вітамін Е.
Для цільнозернових млинців вам знадобиться:
вода кип'ячена - 1 стакан;
борошно -  до 4х столових ложок;
рафінована соняшникова олія - 1 столова ложка;
сода - досить пів чайної ложки;
1 невелика груша.
У широкий посуд наливаємо склянку води і додаємо необхідну кількість цукру.
Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
Вливаємо олію в замішане тісто, ще раз перемішуємо  та  додаємо натерту грушу без шкірки.
Для того, щоб млинці вийшли не такими прісними, можна додати ложку звичайного борошна.
Смажити краще всього без використання масла на пательні з антипригарним покриттям.
В результаті виходить дієтичне і малокалорійне блюдо для тих, кого турбує стан фігури і здоров'я.
Масляна


Млинці з кукурудзяного борошна
Кукурудзяне борошно дуже корисне, але приготувати з нього млинці без додавання інших видів борошна неможливо, оскільки вони будуть рватися через відсутність клейковини. Але,  якщо ви змішаєте кукурудзяне  борошно тонкого помелу з пшеничним борошном, вийдуть ніжні і красиві млинці жовтого відтінку, правда, вони будуть сухуваті, тому їх рекомендується рясно змащувати вершковим маслом.
Кукурудзяні млинці на молоці виходять дуже ніжними і апетитними.
Збийте
2 яйця і
3 ст. л. цукру,
додайте по 5 ст. л. кукурудзяного  і пшеничного борошна і
2 ч. л. розпушувача.
Добре розмішайте тісто, влийте в нього
375 мл теплого молока і
4 ст. л. рослинного масла.
Залиште тісто на 30 хвилин під рушником і смажте млинці.
Млинці з гречаного борошна
Гречане борошно надає млинцям незвичайний смак і приємний темнуватий колір, але до тіста потрібно обов'язково додавати пшеничне борошно. Справа в тому, що в гречці немає клейковини і гречане тісто дуже легко рветься, тому млинці можуть розвалитися прямо на сковороді.
Якщо ви не хочете додавати пшеничне борошно, слід класти в тісто більше яєць і крохмаль, інакше з нього складно спекти навіть оладки.
Змішайте
100 г пшеничного і
150 г гречаного борошна,
1 чайну ложку солі,
1 столову ложку цукру
і добре розітріть борошняну суміш з 2 яйцями.
Поступово, по одній ложці, влийте в тісто
500 мл молока,
намагаючись, щоб не утворилися грудочки. Тісто виходить рідкувате, і в самому кінці влийте в нього
70 г розтопленого вершкового масла,
а потім дайте настоятися півгодини і випікайте млинці на сухій борошна сковороді.
Веселої Масляниці!Innocent