Цільнозернові макарониЦільнозернові макарони
У цьому матеріалі ми постараємося відповісти на запитання, які часто задаються споживачами нашої продукції.

Звичні всім стандартні макаронні вироби виготовляють переважно із звичайного пшеничного борошна. Сільське господарство культивує багато сортів пшениці, і кожен по своїм характеристикам відносять або до твердого або м'якого видів.

Щоб отримати звичайне борошно пшеничне зерно спочатку подрібнюють, а потім просівають через сито. Від розміру вічків залежить сорт одержуваного борошна - вищий, перший і другий. Різницю між сортом пшениці і сортом борошна не можна плутати. Борошно може бути отримане з твердої пшениці, але бути другого сорту - тобто, з домішками, просіяними через велике сито.

Макаронні вироби із пшеничного борошна - це чистий крохмаль, очищений від усіх «баластних речовин». По суті, це «вуглеводна пустушка» - легкозасвоювані вуглеводи, які організмом «відкладаються про запас» (в жирові відкладення) при будь-якому зручному випадку.

Говорячи, «хліб - всьому голова», наші прадіди мали на увазі важливу роль хлібних злаків в харчуванні. Виключивши зернові з власного харчування, сучасна людина практично повністю «перекрила постачання» багатьох життєво важливих для організму компонентів, як то: вітамін Е (джерело здоров'я нашої шкіри і печінки), грубі рослинні волокна (клітковина), більшість мінеральних речовин.

Щоб отримати борошно для виробництва цільнозернових макаронів, цільне зерно подрібнюють, але через сито не просівають. І це чудово - у борошно потрапляють частини зародка, вкрай корисні оболонки з комплексом вітамінів групи «В», антиоксидантами, залізом, магнієм і т.д.

Цельнозерновые макароныЦільнозернові макарони легко відрізнити від звичайних - вони коричневого кольору. Чим же вони примітні? Справа в тому, що, очищаючи зерно від оболонки, в якій міститься абсолютна більшість корисних для організму речовин, виробник добивається освітлення кінцевого продукту для поліпшення зовнішнього вигляду. Але забуває про те, що позбавляє себе вітамінів, мікроелементів і клітковини. Всіх цих компонентів міститься в рази більше в цільнозернових макаронах коричневого кольору, ніж у звичних світлих макаронних виробах. Що надає макаронам темний колір? Клітковина.

Клітковина - це та частина продукту, яка, не будучи джерелом енергії, вкрай важлива для здоров'я. Вона являє собою рослинне волокно. Напевно, читаючи постулати правильного харчування, Ви не раз стикалися із фразою «баластні речовини». Сучасна харчова промисловість частенько відмовляється від цих життєво необхідних компонентів, вважаючи їх непотрібним баластом. А адже їжа, що містить клітковину, є важливим аргументом в боротьбі за стрункість: вона швидше викликає почуття насичення, яке довго триває. У підсумку ми з'їдаємо менше, відчуваємо себе ситими довше, і через півгодини після обіду рука не тягнеться за солодким печивом або іншою добавкою в пориві притупити відчуття голоду. Відбувається це тому, що в шлунку клітковина всмоктує в себе воду і розбухає, заповнюючи обсяг. Відповідно знижується апетит і ми не переїдаємо. А в подарунок - бонус: виведення токсинів з організму і стимуляція роботи шлунково-кишкового тракту.

Будьте здорові і приємного апетиту!