РусскийУкраїнськаEnglish


Насіння льонуКожне з маленьких насіннячок льону - ціла комора корисних речовин. Антиоксиданти, вітаміни, мінеральні речовини, - все це є у великих кількостях і збалансованому вигляді в насінні льону.

Насіння льону

Насіння льону - прекрасне джерело вітамінів A, E, B, а також важливе джерело селену. Вони багаті калієм, якого в них міститься приблизно в 7 разів більше, ніж в бананах в перерахунку на суху масу.

Насіння льону - активний сорбент, який значно перевершує дію всім відомого активованого вугілля.
Вони є відмінним джерелом рослинної клітковини,

а вона, як відомо, активізує діяльність кишечника. Своєчасне очищення кишечника є дієвою профілактикою багатьох серйозних захворювань.
Регулярне вживання в їжу лляних насіння полегшує перебіг алергічних захворювань, нормалізує гормональний баланс в організмі жінки.

Як вживати насіння льону? Один з найпоширеніших способів - вживання насіння в молотом вигляді. Перемоловши їх блендером або в кавомолці, або пропустивши через м'ясорубку, Ви отримаєте відмінну біодобавку для салатів, супів, соусів, киселів, каш, молочних і кисломолочних продуктів і т. д. Мелене лляне насіння Ви можете також додавати в тісто для пиріжків, млинців, тортів і запіканок.
Кефір з порошком з насіння льону повинен замінювати Вам сніданок на протязі всіх 3-х тижнів. Таким способом Ви очистите тонкий і товстий кишечник - виведуться калові камені, зникнуть шкідливі відкладення і слиз. Мікрофлора кишечника при цьому не буде порушена.

- вживання насіння в цілому вигляді - не менш корисний спосіб. Як в сухому, так і в розмоченому вигляді їх можна додавати в салати, тісто для випічки хліба і кексів, посипати ними каші, омлет, гарніри (пюре, макарони, гречку, горох) і т. д. Насіння льону витримують короткочасне нагрівання до 218°С без втрати своїх корисних властивостей.
Ягідний кисіль з насінням льону - смачний і корисний готовий продукт. Його також прописують людям, які мають зайву вагу. Вживати такий кисіль слід в якості легких перекусів, з метою вгамування голоду між основними прийомами їжі. Рецепт приготування напою простий: зваріть рідкий ягідний кисіль і, коли він ще кипить, киньте в нього насіння льону в розрахунку на 200 мл 1 ч. л. сухого насіння. У міру охолодження напою насіння розбухнуть, кисіль стане густим і легко вгамує голод.

Красивою і апетитною буде будь-яка домашня випічка,
посипана лляними насінням.
Перераховувати всі корисні гідності лляних насіння можна ще довго, тому вони повинні стати частиною Вашого здорового харчування.

Відомий індійський діяч Махатма Ганді сказав: "Коли лляне насіння стане звичайним компонентом харчування людей, їх здоров'я покращиться".

Насіння льону, як і інші корисні продукти харчування можна замовити у нас на сайті diamantltd.com.ua від 1 штуки.