Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Готуємо разом Рецепти Кутя

Кутя

Кутя настільки поживна і багата мікроелементами і вітамінами, що її можна сміливо використовувати як самостійне блюдо для щоденного раціону, адже вона дуже смачна!


Існує кілька варіантів такої страви:
• багата кутя (пісна кутя з різними компонентами, яку готують на Святвечір);
• щедра кутя (перед Новим роком, скоромна страва з додаванням вершкового масла, вершків або молока);
• і голодна кутя (на Хрещення, блюдо, яке в основному складається з зернової основи і підсолоджувача).


Пропонуємо Вам приготувати кутю за нашими рецептами:

Багата кутя

Інгредієнти:
• 4 склянки куті;
• ½ склянки цукру;
• ½ склянки нарізаної кураги;
• ½ склянки маку;
• ½ склянки нарізаного чорносливу;
• родзинки, горіхи;
• мед за смаком.
Спочатку відваріть зерна, а мак запарте в дуже гарячій воді на кілька хвилин. Після цього мак потрібно процідити і розтерти з цукровим піском. В іншому посуді чорнослив, родзинки і курагу замочіть на 20 хвилин (також в гарячій воді). Потім все потрібно охолодити. Нарізані сухофрукти змішайте з горіхами, маком і звареною кутею. У самому кінці додайте трохи меду.

КутяКутя «Українська»

Інгредієнти:
2 склянки зерен пшениці,
3 л води,1 склянка маку,
1/2 склянки порізаних горіхів,
1 яблуко,
1/3 ст меду,
1 ст цукру.

Підсушіть зерна в духовці протягом 15 хвилин при температурі 250 градусів, помішуючи час від часу. Промийте і замочіть в холодній воді на ніч. Розведіть мед у 3/4 склянки гарячої води. Доведіть зерна до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні 3-4 години. Запарте окропом мак, відкиньте на сито і потовчіть в ступці, відставте в сторону. Коли все охолоне, змішайте всі інгредієнти в миску і додайте дрібно порізане яблуко. Можна додавати родзинки, курагу та інші сухофрукти.

Ми сподіваємося, що наші поради допоможуть Вам у приготуванні цієї страви і Ваша кутя буде найсмачніша!