Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Рис

рисРисова крупа - рис - родом з Азії. Точніше північ В'єтнаму і Таїланду. Ще задовго до нашої ери вирощування рису стало звичною справою в Індії, Китаї, Індонезії та Малайзії. Протягом першого тисячоліття нашої ери рис завоював любов і визнання населення Середнього Сходу, серйозно потіснивши на полях пшеницю і просо. На відміну від азіатських народів, європейці не відразу прийняли рис, як живильну крупу для приготування їжі. Греки і римляни, знали про існування рис, ще до початку нашої ери, ставилися до нього тільки, як до лікарського засобу. Протягом півтора тисячі років мал пробивав собі дорогу на європейський стіл. І допомогла йому в цьому ... чума. У тринадцятому столітті по півдню Європи прокотилася епідемія чуми, що перетворила ці місця в пустелю. Обробляти пшеницю не було ні сил, ні коштів. Ті, що вижили стали засівати поля Валенсії і Сицилії поживним і невибагливим «круглим» рисом, для вирощування якого не було потрібно багато води, а врожай виходив багатий.

Європі, де його не дозволяли вирощувати кліматичні умови. Рис стає експортним товаром, а англійські кулінарні книги вісімнадцятого століття вже розміщують на своїх сторінках рецепт знаменитого рисового пудингу. До нас в Росію рис потрапив відносно недавно, майже одночасно з картоплею. Вирощуваний на вітчизняних полях рис є самим північним у світі. Обробляють рис на південних полях в Астраханській і Ростовській областях, на Ставропіллі і в Краснодарському краї. Але основна частина рису потрапляє на наш стіл в результаті імпорту з інших країн. Росія займається закупівлями рису за кордоном вже понад півстоліття, будучи найбільшим імпортерів «білого кухонного перлу».