Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Кукурудза

кукуруза

Точно нікому не відомо, звідки у кукурудзи таке ім'я. По-румунськи "Кукурудза" означає "ялинова шишка". По-турецьки "кокороз" - це "кукурудзяний стебло". Так що, слово "кукурудза" прийшло до нас або від румунів, чи від турків. Але в багатьох країнах кукурудзу називають "маїс". Таке ім'я кукурудзі дали індіанці з острова Гаїті.

Вперше кукурудзу стали обробляти в Південній і Центральній Америці. Ще в доколумбову епоху індіанці домоглися відносно високих результатів в її вирощуванні, з'явилися всі основні типи кукурудзи: кремниста, зубовидна, крохмалиста, цукрова і лопається. Індіанці використовували в їжу не тільки зерна кукурудзи, каша і волоті і стебла. З пилку вони готували суп, використовували як начинку для пиріжків. У Європі кукурудзу почали обробляти тільки в XIX столітті, в Росії ще пізніше. В даний час кукурудза обробляється в 60 країнах. Кукурудзою засівають великі площі в США, Аргентині, Угорщині, Румунії, Болгарії, Китаї та інших країнах. У Росії кукурудзу обробляють більше в південних районах.