Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Гречка

Батьківщина гречки - Гімалаї і гірські райони Індії. Однак саме на Русі гречана каша стала одним з основних продуктів харчування. Олександр Суворов, російський полководець, називав гречку «богатирською кашею» за її поживну цінність і простоту в приготуванні. Гречка була завезена в Росію в часи татарської навали, отримавши назву «татарка», сучасне ж назву устоялося завдяки активній торгівлі з Грецією, де вона фігурувала як «грецький злак».

Гречана каша відрізняється високим вмістом повноцінного білка, вітамінів групи В і харчових волокон, а також всіх мінеральних речовин, за винятком кальцію. Гречка також містить залізо, калій, фосфор, цинк, йод, бор, нікель, кобальт, органічні кислоти, вітамін Р.

У гречисі міститься багато фолієвої кислоти, підвищує витривалість і опірність організму багатьом хворобам, вона також допомагає в лікуванні багатьох шлункових і кишкових хвороб, корисна для печінки і при цукровому діабеті.

Гречана каша може служити повноцінною заміною м'яса у харчуванні, її рекомендують при дієтичному харчуванні, анемії і лейкемії. Також гречка допомагає виведенню з організму радіонуклідів.