Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Овес

овес

Овес - самий багатий вітамінами злак. Він відомий з часів Плінія і Гіппократа. Здавна страви з вівсянки входили в раціон стародавніх германців, скандинавів і галлів. На сході, в Тибеті до цього злаку ставилися з великою повагою і вважали, що люди, які регулярно вживають вівсянку, стають здоровими, міцними і витривалими. Також невипадково вівсяна каша - неодмінна складова традиційного англійського сніданку.

У Фінляндії вирощується, мабуть, кращий овес у світі. Близькість до полярного кола, велика кількість довгих світлових днів і холодний клімат є причиною повільного визрівання зерна, що дозволяє йому накопичувати більше корисних речовин і мікроелементів.

Вівсяна крупа багата білками, вуглеводами, калієм, фосфором, цинком, фтором, йодом, провітаміном A, вітаміни групи В. Пластівці вівсяні містять майже всі необхідні людині корисні амінокислоти і мікроелементи, включаючи залізо та ефірні олії.

У вівсянці містяться унікальні розчинні полісахариди. Вони покращують стан шкіри, а також функціонування кишечника. У вівсянці багато біотину - вітаміну Н, відповідального за силу і витривалість організму і стан волосся. Каші з вівсянки надають загальнозміцнюючу, тонізуючу, стимулюючу дію, покращують і оновлюють склад крові, перешкоджають утворенню тромбів, нормалізують обмін речовин, підвищують імунітет організму і сприяють регулювання ваги.

Страви, приготовлені з вівсянки, допомагають виводити з організму надлишковий холестерин, відновлювати сили після важкої хвороби. Вівсяні пластівці виводять токсини і допомагають при алергічних захворюваннях, а також здатні знижувати рівень цукру в крові.

Всі страви з вівса утворюють відвари, що володіють обволікаючу властивостями, що захищає шлунок від подразнення і дії трудноперевариваемой їжі. Додавання у вівсяну кашу лимона і різних солодощів робить її особливо корисною і смачною.