Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Жито

А.Ф. ВасильевЖито - зернова культура, відома ще 2000 років тому. Тоді її вирощували в горах від Середземномор'я до Середньої Азії. На Русі жито використовували для приготування квасу - цінного дієтичного напою, а також в народній медицині. Унікальна морозостійкість жита дозволяє культивувати її в північних районах. У Фінляндії це один з традиційно вирощуваних злаків.

Жито - життєво важливий продукт харчування, що включає мікроелементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, марганець; ферменти і нуклеїнові кислоти. Житнє зерно містить до 67% вуглеводів і до 11% білків. Крім того, пластівці, одержувані з повноцінного зерна, мають унікальні властивості, що допомагають людині зберігати енергію і протистояти хворобам.

Жито містить велику кількість клітковини, прискорюючої виведення шлакових продуктів з кишечника і дає відчуття ситості. Волокна, що містяться в житі, поліпшують травлення, знижують кислотність і скорочують кількість жовчі в кишечнику, запобігаючи ряд шлунково-кишкових захворювань, а також контролюють рівень цукру в крові.

рожьРегулярне вживання житніх пластівців знижує рівень холестерину в крові і попереджає серцево-судинні захворювання. В унікальному складі житніх зерен містяться речовини, що захищають клітини від раку, особливо від раку грудей і раку простати.

Житні пластівці - прекрасна знахідка для всіх, хто цінує свій час і здорову їжу. Досить висипати пластівці в тарілку, залити гарячим молоком, накрити кришкою - і через три хвилини готова чудова каша.