Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Ячмінь

Батьківщиною ячмінної крупи вважають Азію. У часи фараонів вона була відома в Єгипті, а пізніше проникла до Греції і Римську імперію. Ячмінь також популярний в Гімалаях, де він росте на висоті п'ять тисяч метрів над рівнем моря. Цей злак відомий тим, що перевершує всі інші зернові скоростиглістю і невибагливістю. У Норвегії та Фінляндії ячмінь вважається найстарішим злаком і вирощується у всіх районах, аж до полярного кола.

Харчова цінність ячменю обумовлена ​​великою кількістю білків, вуглеводів, вітамінів і мікроелементів. Він містить калій, кальцій, фосфор, залізо, а також мідь, марганець, цинк, молібден, нікель, кобальт, стронцій, хром, йод, бром, а також вітаміни Е, РР, В4, В3, В6.

Розчинна клітковина ячменю сприяє зниженню рівня холестерину, уповільнює підйом рівня цукру в крові після прийому їжі. Ячмінну крупу рекомендують для людей, схильних до повноти. Її вживання доставляє в організм велику групу вітамінів і мікроелементів, а також речовин, що сприяють нормальній перистальтиці шлунково-кишкового тракту.

Відвар з ячмінної крупи має обволікаючим дією, заспокоює хворобливу дратівливість слизових оболонок внутрішніх органів, діє як загальнозміцнюючий і тонізуючий засіб. Особливо хороший ефект надає відвар в період після захворювань.