Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Цікава історія знайомих продуктів Пшениця

Пшениця - одна з найдавніших культивованих рослин - була відома ще стародавнім народам Європи, Азії та Північної Африки. Вже в епоху неоліту, за 4000 років до н. е.. її обробляли в Китаї, Єгипті, країнах Межиріччя, в Древній Греції і на території сучасної Швейцарії. Її поживні та цілющі властивості високо цінували й у ​​Давній Русі, використовуючи при лікуванні багатьох недуг.

До складу цього найважливішого хлібного злаку входять крохмаль, вуглеводи, різні білки: лейкозіп, глютенін, гліадин, а також клітковина, фосфор, калій, кальцій, магній, кремній, хром, мідь, селен, йод, вітаміни С, D, Р і ряд інших речовин. Зародки пшениці багаті вітаміном Е, який поліпшує кровообіг, і запобігає утворенню тромбів.

Пшениця багата вітамінами групи В - найважливішими антиоксидантами, які беруть участь у вуглеводному харчуванні клітин, необхідними для нормального кровообігу, гормонального обміну, засвоєння вітамінів і роботи шлунково-кишкового тракту. Вживання пшеничних пластівців також підвищує імунітет і сприяє очищенню організму від шлаків.

Корисні речовини, що містяться у пшениці, благотворно впливають на роботу кровоносної і нервової систем, сповільнюють процеси старіння, покращують стан шкіри і нігтів, відновлюють колір волосся.

Це унікальне джерело енергії для тих, хто веде активний спосіб життя або займається важкою фізичною працею.