Козуб Продукт

Закупаем зерно нового урожая

Питання і відповіді

specua

On-line перекладач

Turkish Swedish Spanish Serbian Romanian Portuguese Polish Persian Norwegian Lithuanian Latvian Korean Japanese Italian Hungarian Hindi Hebrew Greek German Georgian French Finnish Estonian English Dutch Danish Czech Croatian Chinese (Traditional) Bulgarian Belarusian Arabic  EXIT

Авторизацiя

Підписка і розсилка

  на новини, рецепти
  і актуальні акції

Карта посетителей

Головна Будьте здорові! Здоровий спосіб життя По шляху до правильного харчування. 7 секретів здорового харчування

 7 секретів здорового харчування

Користь здорової їжі і правильного харчування важко переоцінити. Але дуже часто далі розуміння цієї істини справа не заходить. Вранці - швидка кава з шоколадкою, в обід - бутерброд, а ввечері - побалувати себе ситною жирною вечерею. Саме так найчастіше виглядає раціон середньостатистичної зайнятої людини.

Пропонуємо Вашій увазі кілька простих рецептів з організації раціонального харчування.

Віддавайте перевагу продуктам рослинного походження

Саме вони містять біологічно активні речовини і харчові волокна (клітковина), які запобігають хронічним, серцево-судинним, онкологічним захворюванням. Злаки, бобові, горіхи, фрукти, ягоди, овочі, прянощі і трави - обов'язково повинні бути в раціоні кожного, хто стежить за своїм здоров'ям.

Ідеальний сніданок

КашіДоведено, що каша до сніданку дозволить надовго зберегти почуття ситості і змусить прокинутися не гірше кави! Тарілка корисної цільнозернової вівсянки на молоці, з сухофруктами дозволить «дотягнути» без перекусів. До речі, і в обід Ви зможете з'їсти менше, якщо снідали кашею (для тих, хто хоче бути струнким, це важливо). Готується каша не набагато довше чашки кави - наприклад, розсипчаста ячна, вівсяна або ароматна пшенична з цільного зерна від ТМ «Козуб Продукт» готується на 10 хвилин швидше, ніж звичайні!

Менше швидкої їжі

На жаль, нікому не вдалося довести користь чіпсів та шоколадних батончиків. Зате про їх шкідливість говорять усі. Відмовитися від солодкого важко. Перед тим, як з'їсти «останній на сьогодні батончик» згадайте, що саме ця категорія продуктів сприяє розвитку ожиріння, діабету, захворювань серцево-судинної системи. Спробуйте замінити солодощі фруктами, горіхами, йогуртами.

Менше жиру та смаженого

Жири - це цінне джерело енергії, який забезпечує організм жирними кислотами. Виробити їх організм самостійно не може. Однак велика кількість жирних кислот сприяє розвитку тромбозів, серцево-судинних захворювань. Замінюйте тваринний жир рослинним маслом і зменшуйте кількість жиру в стравах: готуйте їжу на пару, шляхом відварювання або запікання.

Введіть у раціон каші

Вівсянка

Раціональні англійці не уявляють свого раціону без вівсянки. А ось в Україні каші останнім часом стали незаслужено забуватися і витісняються з повсякденного раціону фастфудами, напівфабрикатами, які неможливо порівняти з зерновими по корисності. Адже зернові, з яких готують крупу, багаті клітковиною, вітамінами, рослинним білком, «повільними» вуглеводами. Практично всі необхідні організму речовини в злаках знаходяться в ідеальному співвідношенні.

Так - молочним продуктам

Вживайте молоко і молочні продукти (кефір, кисле молоко, йогурт, сир) з низьким вмістом жиру. Молочні продукти є важливим джерелом кальцію, важливої мінеральної речовини, що додає міцність кісткам. Він необхідний для розвитку здорових зубів і кісток, відіграє важливу роль у клітинному обміні речовин.

Сіль на шкоду

Мінздрав б'є тривогу: в нашому раціоні солі майже вдвічі більше норми. Її надлишок призводить до зростання проблем з серцем, нирками, ожиріння. Любов до домашньої консервації, маринованим овочів, майонезу, кетчупу - джерело надлишку солі в організмі. Спробуйте для заміни солі використовувати для посилення смаку страв лимонний сік, часник, прянощі, зелень.

Медики запевняють: більшість хвороб цивілізованого світу - від неправильного харчування. Їжте правильно і будьте здорові!