Секрети вівсяних пластівців

геркулесvsмиттєві

Що ви знаєте про вівсянку? Напевно багато, особливо про користь цього злаку. Але часто звучать питання як з однакового зерна виходить так багато різних видів пластівців, яка між ними різниця? 

У своєму асортименті ТМ Козуб продукт має  декілька видів  вівсяних пластівців в різному фасуванні, на найвибагливіший смак. В чому ж їх відмінності та переваги?

Говорячи про загальні особливості виробництва пластівців можна виділити такі:

  1. Очищення цільного зерна від сторонніх домішок,
  2. Видалення з його поверхні луски  — шліфовка
  3. Пропарювання та
  4. Плющення.

 

Все залежить від температури, часу пропарювання, а також розміру самого зерна та товщини його плющення

 Наприклад, вівсяні пластівці Геркулес, які зазвичай мають найбільше зерно, треба варити близько 10 хвилин. В результаті варіння виходить каша, в якій         добре розрізняють зерно. 

Пластівці  ж миттєвого приготування, завдяки подовженому пропарюванню та більш сильному плющенню, мають дрібнішу та тоншу фактуру і  будуть готові до вживання без варіння. Їх достатньо залити окропом, та дати настоятися під кришкою протягом 5-7 хвилин.

Такі самі властивості мають і цільні  пластівці миттєвого приготування Фітнес у білому пакуванні – їх також достатньо залити окропом, або ж киплячим молоком чи бульйоном. Таку властивість вони отримали завдяки різним рівням обробки парою.

Фітнес цільні

Для надання додаткової ніжності пластівцям та каші, яка з них вийде, для окремих видів пластівців застосовується додаткова обробка, а саме – пелюсткова порізка .  За  її допомогою зерна  розрізаються, що додатково полегшує доступ води при запарюванні або варінні, а отже й скорочує час для отримання готового продукту.

За технологією пелюсткової порізки виготовляються  лідери продажів —  пластівці Фітнес Европейські у синьому пакуванні та Найніжніші вівсяні пластівці.

фітнес европейські

Також маємо вівсяні пластівці серії  Фітнес, до яких додані вівсяні висівки, які не тільки  надають вівсяній каші ніжного горіхового присмаку, але й самі по собі є дуже корисною для здоров’я складовою, особливо в періоди, коли зменшується споживання клітковини з овочів та фруктів.

В чому ж різниця між ними? Тут в гру вступає пропарювання. А саме,  Найніжніші вівсяні пластівці пропарюються якнайсильніше, а отже з них виходить найм’якіша каша, яка найбільше смакує малюкам та людям похилого віку.

Для поціновувачів знаної білоруської якості, ми, в обмеженій кількості, виготовляємо  різані пластівці з зерна що вирощується у Білорусі.

зерно білорусі

Усі  перелічені пластівці, вироблені з дотриманням вимог ТУ України, на підприємстві яке сертифіковане згідно міжнародних стандартів за системою ISO.

Вкажіть свої контактні дані і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого часу

  • Обов’язкове поле

Задайте питання і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого часу

  • Обов’язкове поле