Пропарювання зерна

Виробництво

Відмінною особливістю застосовуваної нами технології при переробці зерна є використання модуля (водно-теплової) гідротермічної обробки (ГТО).

 Модуль ГТО виконує наступні технологічні операції: зволоження зерна, відлежування в бункерах, попередній зовнішній підігрів, пропарювання водяною насиченою парою і висушування.

Пропарювання — ця технологічна операція вносить свою важливий вклад  в досягнення кінцевого результату – виробництва пластівців або пропареної крупи.

Пропарювання дозволяє активізувати процеси вилучення корисних речовин з квіткових оболонок і поверхневих шарів ядра, за рахунок часткової конденсації пари на поверхні зерна, а також перенести розчинені корисні речовини вглиб ядра за рахунок дії надлишкового тиску пропарювання.

Процес висушування зерна після пропарювання, крім доведення його до необхідної вологості дозволяє продовжити час пропарювання.

Такім чином пластівці та крупа, отримані із зерна, обробленого парою, дозволяє зберегти вітаміни і мінеральні речовини, присутні в верхньому шарі зерна, які за звичайними технологіями губляться в результаті очищення і шліфування.

Дуже важливо знати, що каші із зерен, оброблених паром, виглядають більш апетитними і розсипчастими, та не злипаються під час приготування. Такі крупи зберігають більше 80% вітамінів і мінеральних речовин, які губляться в результаті звичайних методів очищення — при видаленні зовнішньої оболонки і полірування.

Вкажіть свої контактні дані і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого часу

  • Обов’язкове поле

Задайте питання і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого часу

  • Обов’язкове поле